Infrarood golflengte

Infrarood stralen liggen buiten het zichtbare spectrum van licht. Als mens kunnen we deze stralen niet met het oog waarnemen, maar we kunnen deze stralen wel voelen in de vorm van een aangename wellness warmte. We kennen allemaal het fenomeen van een zonnige herfstdag waar we op straat in de schaduw lopen en het onbehagelijk fris aanvoelt, maar steken we de straat over naar het zonnige gedeelte dan voelen we opeens de aangename warmte die de infraroodstralen uit de zon ons geven.

Gezonde warmte

De lange golf stralen die de Welltherm panelen geven hebben gunstige invloed op mens en dier. Zij zorgen voor een goede bloeddoorstroming wat het herstel van spieren en huidcellen sterk bevordert. Mensen die last hebben van reuma weten reeds lang dat de overvloed aan infrarood stralen in het zuiden een positieve invloed heeft op de symptomen van hun reuma. Kortom, de pijn verdwijnt volledig of verzacht in grote mate. Ook voor astma patiënten geven de Welltherm panelen een verlichting door dat er geen lucht circulatie en dus ook geen stof circulatie plaats vindt. Zeelfs voor baby's is een infrarood verwarming uitermate geschikt dankzij deze eigenschappen.

Goedkope warmte

De invloed van een Welltherm infrarood verwarming kan u het beste merken aan uw energie afrekening. Door dat een Welltherm paneel niet de lucht massa maar enkel de objecten opdwarmt, zal men het een vermogen van 50 watt per M2 deze ruimte kunnen verwarmen. Als extra voordeel zal men merken dat wanneer men een ruimte verwarmt met een infrarood verwarming deze kamer geen vochtige muren meer zal hebben en ook schimmel zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Nog een ander groot voordeel van een Welltherm infrarood verwarming is dat u per kamer de temperatuur kan instellen en enkel die ruimtes verwarmt die echt nodig zijn. Dit levert een extra besparing op uw energie factuur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verwarmingspanelen? Neem dan gerust contact met ons op of vul het contactformulier in!